Book of Dead er en spilleautomat fra spillutvikleren Play’n GO. Den ble lansert 14 januar 2016, og har en slående likhet med den populære spilleautomaten Book of Ra fra Novomatic. Play’n GO som står bak spillet, er en prisvinnende spillutvikler som står bak mange kjente og populære spill, hvor blant annet Book of Dead er en av dem. I Book of Dead følger du den store eventyreren Rich Wilde på jakt etter store gevinster i Egypt og dens myteomspunnede pyramider. Med det populære og alltid mystiske temaet som er Egypt, vil du finne masse spenning og underholdning på denne spilleautomaten. Og hvem vet? Kanskje du møter på en mumie underveis.

Book of Dead er en spilleautomat med flere spennende funksjoner og gevinster. Du vil blant annet kunne få scatter-symboler, men det beste er nok de mange gratisspinnene som du kan oppnå. Skulle du klare å vinne den høyeste gevinsten på spilleautomaten, vil du bli 250 000 mynter rikere. Du vil finne mange flotte detaljer på spilleautomaten, og den har veldig god grafikk. Spilleautomaten består av 10 gevinstlinjer som er fordelt på fem hjul og tre rader. Du vil finne flere spennende symboler på Book of Dead, blant annet guden over de døde: Anubis. Spillet er også tilgjengelig på de fleste plattformer som for eksempel PC, Mac, nettbrett og mobiltelefoner.

  • Spillutvikler: Play’n GO
  • Tema: Egypt

Tema og tekniske detaljer

Med engang du hører navnet på spilleautomaten, blir du fort nysgjerrig. Kanskje dette har med alle de mystiske historiene du hørte om Egypt og dens pyramider, mumier og forbannelser fra du var liten, eller fra filmen «Mumien» som var en stor sensasjon. Temaet for Book of Dead er ganske enkelt Egypt. Play’n GO gjorde veldig lurt i å lage et spill med dette temaet, da dens mystiske historier er noe som fanger nysgjerrigheten til de fleste. Det store spørsmålet er fortsatt om hvordan de bygde pyramidene med slik nøyaktighet. I Book of Dead blir du med Rich Wilde på eventyr, på jakten etter de store skattene som muligens kan bli dine etter hvert.

Som ramme på spilleautomaten, vil du se høye søyler med spennende inskripsjoner av hieroglyfer. Du vil finne de vanlige kort-symbolene som 10, J, Q, K og A, men også symboler med bilde av Rich Wilde, Tutankhamon, Anubis, Book of Dead og en falk. Det er store variasjoner for hvor mye du kan spille for, hvor det laveste er 10 øre, og det høyeste 1 000 kr. Du finner også knapper for «Max Bet», og for «Autospin». Du vil også ha mulighet til å «hurtigspille», slik at alt går mye fortere. Spilleautomaten har også et meget passende lydspor, som passer utmerket til temaet. Play’n GO har virkelig gjort en god jobb med utviklingen av denne spilleautomaten.

Bonusfunksjoner

Book of Dead-symbolet er et scatter-symbol, men fungerer også som et wild-symbol. Får du tre scatter-symboler på hjulene, vil du få 10 gratisspinn. Før du får gratisspinnene, vil scatter-symbolene velge ut et annet symbol og fylle alle hjulene med symbolet slik at du får en god gevinst. Scatter-symbolene vil også multiplisere innsatsen din, som legges til i gevinstlinje-gevinsten din. Vinner du en gevinst, vil du også få mulighet til å «Gamble» den – noe som kan øke gevinsten din – eller legge gevinsten til i lommeboken din. Dette gjøres ved at du skal gjette hvilken farge kortet har. Fargene på kortet gir deg også ulike gevinster. Denne funksjonen kan være vanskelig, så tenk deg gjerne om to ganger før du bestemmer deg.

Alle gevinstene dine vil bli multiplisert med innsatsen din per linje. Gevinstene blir betalt fra venstre til høyre, med unntak av scatter-symboler som alltid gir deg gevinster om du får tre eller flere på hjulene. Du vil ha fem hjul og tre rader å spille på, som gir deg 10 gevinstlinjer. Du kan spille med minimum én mynt på én gevinstlinje, noe som gir en innsats på 10 øre. Maks innsats er på 1 000 kr. Du kan altså satse 0,10–20 kr per linje, og med en myntinnsats på 1–5. Du vil finne en flott utbetalingstabell som forklarer deg hvilke symboler som gir gevinster, og hvor mye du kan vinne. Symbolet med Rich Wilde er det symbolet som gir størst gevinst.

Fordeler

  • Scatter-symbol
  • Gratisspinn

Ulemper

  • Ingen jackpot

Konklusjon

Book of Dead fra Play’n GO er en meget spennende spilleautomat som gir mye underholdning og spenning for pengene. Rich Wilde, som mange kanskje kjenner igjen fra spillet Pearls of India, er igjen på jakt etter skatter, men denne gangen i Egypt. Spillet har en meget flott grafikk, og lydsporet som er på spilleautomaten gir en genuin følelse av at du er med på skattejakten med Rich Wilde. Selv om Book of Dead ikke har en jackpot, er det fortsatt gode gevinster å vinne her. Spillet gir deg funksjoner som gratisspinn, og et scatter-symbol som også fungerer som et wild-symbol. Er du ute etter en spennende skattejakt i Egypt, er dette absolutt spillet for deg.