NetEnt tar deg med tilbake til slutten av 1800-tallet og helt i begynnelsen av industrialiseringen av dampmaskiner. Det er ikke hvilken som helst dampmaskin du møter på Steam Tower, her skal du klatre høyt opp i et damptårn og redde en forkommen prinsesse. Hun er blitt tatt til fange av en drage som bevokter henne dag og natt. Spilleautomaten kom ut i 2015, inneholder fem hjul, tre rader og 15 gevinstlinjer. Målet ditt er å både redde prinsessen og stikke av med en ganske høy toppremie. Toppremien er på hele 300 000 mynter. Med hjelp av både wild-symbol og gratisspinn kan du komme deg til toppen, og hente ut både gevinster og prinsessen.

Grafikken er flott laget med typiske trekk fra 1800-tallet. Klær som både soldaten og prinsessen har er inspirert av tidsepoken. De ulike animasjoner som dukker opp mens du spiller, lager liv og spenning i spillet. Vil du klare å redde prinsessen? Kommer du deg høyt nok opp i tårnet og unngår dragens viltre flammer? Steam Tower er en fin kombinasjon av eventyr og historie. Du møter på både prinsesser som er fanget og drager som bevokter, samtidig som dampmaskinen pusler og går for å få deg opp til toppen. Etter hvert som du klatrer, mottar du også multiplikator på gevinstene dine slik at du skal komme deg til toppen.

  • Flott grafikk med god inspirasjon fra tidsepoken handlingen er lagt til
  • Flere gode funksjoner som både wild-symbol, gratisspinn og multiplikator

Tema og tekniske detaljer

Det var damp av ulikt slag som ble populært å bruke på slutten av 1800-tallet, og dampmaskinen gikk jevnt og trutt for å få i gang ulike produksjoner. Grafikken er godt laget med flere ulike detaljer som får fram damptårnets funksjon og virke. De ulike symbolene som spinnes fram er en fin kombinasjon mellom tidsperioden, dampmaskiner og eventyr. Du ser den nifse dragen sitt øye titte på deg noen ganger blant de ulike symbolene som spinnes fram. Ved siden av damptårnet venter soldaten spent på at du skal få ned prinsessen hans hel og fin, og uten noen flammer fra dragen. Mens du klatrer kan du se at han beveger seg i spenning.

Spillets hjul er lagt til inne i selve maskineriet på dampmaskinen, og under selve maskinen har du to målere som forteller deg hvor mange etasjer du er kommet opp i tårnet, og hvor mye multiplikatoren din er på til enhver tid. Klarer du å komme til toppen er det ikke bare prinsessen som venter på deg der, men også en egen bonus som takk for flott innsats. Det ligger en myntgevinst på 1 000 mynter som du kan ta med deg. Det er spennende å klatre samtidig som hjulene spinner, og du har til enhver tid full oversikt over hvor langt opp i tårnet du er kommet, slik at du vet hvor langt det også er igjen til toppen.

Bonusfunksjoner

Selv om det er på slutten av 1800-tallet du befinner deg, får du gode og nyere hjelpemidler til å både spinne inn bra med gevinster og klatre opp i tårnet. Det er ikke bare damp som tar deg til toppen. Det er wild-symbol på Steam Tower, og dette er enden av klatretauet med en krok som holder festet godt. Dette symbolet fungerer som joker og kan erstatte andre symboler, bortsett fra scatter-symbolet. Soldaten fungerer som stacked wild-symbol, og dekker hele tre rader for å hjelpe deg til å spinne inn flere gevinster. Han dukker fram både i basisspillet og i gratisspinn for å hjelpe deg best mulig på vei til toppen av tårnet.

Soldaten gir deg også 10 gratisspinn når han dekker tre rader, og med gratisspinn kan du klatre deg oppover i tårnet. Etter hvert som du kommer oppover i tårnet, mottar du også multiplikator på gevinstene dine. Det er mulig å få opptil syv ganger gevinstene dine, og da er du kommet til toppen i 16. etasje. Du har til enhver tid god oversikt over både gratisspinn, multiplikator og hvor høyt opp i tårnet du er kommet. Under spillets hjul er det ulike målere som forteller deg hvordan du ligger an i både redningsaksjonen din, og med tanke på gevinster og gratisspinn. Det er med andre ord bare til å ta repet fatt og klatre mot toppen.

Fordeler

  • God grafikk med underholdende animasjoner
  • Flere spennende funksjoner med egne målere som viser hvor mye du har av både gratisspinn og hvor høy multiplikatoren din er på

Ulemper

  • Ikke eget bonusspill
  • Stacked wild-symbolet med gratisspinn tar litt tid før det dukker opp på spillets hjul

Oppsummering

Steam Tower er en underholdende spilleautomat som kommer fra NetEnt. Du blir tatt med tilbake i tid, og skal klatre opp i et av de nyste damptårnene som ble laget på slutten av 1800-tallet. Der sitter det en prinsesse som er blitt tatt til fange av en drage, og under tårnet venter soldaten på at du skal få reddet prinsessen ned. Du får flere gode hjelpemidler på veien, som både wild-symbol, stacked wild-symbol, gratisspinn og multiplikator. Grafikken er godt laget med flere ulike animasjoner som skaper den rette stemningen i spillet, både når det kommer til handlingen og tidsperioden. Det er en høy toppremie på automaten, så her er det bare til å klatre oppover tårnet og spinne inn gevinster samtidig.