Hvordan finne den perfekte spilleautomaten

Alle casinospillere er forskjellige, men heldigvis er spillene også forskjellige. Derfor kan alle finne noe de liker. Hva som er beste spilleautomat for deg, vet bare du selv, men det er et par ting du kan tenke på når du skal velge spill. Det beste tipset er å teste spilleautomater i gratisversjon. Da kan du prøve deg fram til du finner et spill du liker, og du slipper å bruke ekte penger på spill du egentlig ikke liker. Spiller du med lekepenger, kan du teste hundrevis av spill gratis, og gjemme pengene dine til spillene du liker aller best.

Andre ting som er verdt å tenke på, er spillenes tema, antall gevinstlinjer og utbetalingsprosenten. Det kan være fristende å gå for spillene som har progressive jackpoter, men disse spillene har lavere utbetalingsprosent for andre gevinster. Ja, du kan vinne milliongevinster, men sjansen for det er liten. Vil du spille med lavest mulig risiko, er det bedre å satse på spill med høy utbetalingsprosent, for da vil du vinne tilbake en god del av det du satser. Dette kan faktisk være morsommere enn å jakte på jackpoter, selv om du naturligvis også kan prøve jackpotspillene, bare for moro skyld.

  • Test mange spill gratis før du spiller med ekte penger
  • Velg spill med et tema du liker
  • Sjekk spillenes utbetalingsprosent

Spillets tema er viktig når du skal finne beste spilleautomat

Spilleautomater på nettet har et stort mangfold av temaer. Noen handler om natur, andre handler om magi, sport, musikk eller filmer. Hvis du virkelig skal kose deg med spillingen, er det viktig å velge et tema du liker. Velg også et spill med en grafikk og musikk som fenger deg, for ofte er det best å spille mange runder på samme spill. Spiller du bare en håndfull spinn, vil utbetalingsprosenten variere mye. Tar du deg derimot tid til å spille dusinvis av spinn, vil utbetalingsprosenten komme nærmere det som er oppgitt i spillmenyen. Da gjelder det at spillet er interessant nok til å spille mange runder.

Spillets oppbygning er også viktig, Kanskje du liker enkle fruktautomater, eller kanskje du foretrekker et spill med mange gevinstlinjer og mange ekstrainnslag. Liker du gratisspinn, kan du finne et spill som har både ett og flere gratisspinn-innslag. Hvis du liker bonusspill, bør du selvsagt finne et spill som har det. Dersom du er usikker på hva du liker, kan du bare prøve deg fram mens du spiller med lekepenger. Generelt sett er det lettere å gå lei av de enkle spillene, mens de som har mange ekstrainnslag gjerne er mer engasjerende og kan holde deg interessert lenge.

Innsatsbeløp og oppbygning

Spillene har også mange ulike oppbygninger, alt fra enkle spill med tre hjul til spill som har flere hjulsett på samme skjerm. De enkle spillene er perfekte for nybegynnere, ettersom det er lett å holde oversikten. Spill med få gevinstlinjer vil også koste mindre enn spill som har mange linjer. Men du har selvsagt alltid muligheten til å justere innsatsen du spiller med. De fleste spilleautomater starter på et relativt beskjedent innsatsbeløp, mens spillere som ønsker å ta større risiko kan øke innsatsen gjennom å velge en større myntverdi eller satse flere mynter på hver aktive gevinstlinje.

I mange spill er det også mulig å redusere antall aktive linjer. Dette vil gjøre spillet rimeligere, men vær oppmerksom på at deaktiverte linjer ikke kan gi deg gevinster. Jo flere linjer du deaktiverer, desto lavere blir vinnersjansene dine, og utbetalingsprosenten synker tilsvarende. Hvis du finner et spill der du ikke har råd til å aktivere alle linjene, bør du enten spille med lekepenger eller velge et rimeligere spill. Så spillbudsjettet ditt bør også tas med i betraktningen når du skal velge hvilket spill som passer best for deg. Heldigvis finnes det mange rimelige spill som passer for alle.

Utbetalingsprosent og utbetalingsfrekvens

Utbetalingsprosenten er også avgjørende. Den forteller hvor mye du kan forvente å vinne tilbake når du spiller. Du vinner selvsagt aldri på alle spinn, og her kommer utbetalingsfrekvensen inn i bildet. Den sier noe om hvor ofte du kan forvente å vinne. Noen spill deler ut gevinst på gjennomsnittlig hvert tredje spinn, mens andre spill kan dele ut gevinst på hvert tiende spinn. Utbetalingsfrekvens kan også kalles varians eller volalitet. Hvis variansen/volaliteten er høy, går det lengre tid mellom hver gevinst. Lav varians/volalitet betyr at gevinster kommer ganske ofte. Hvis det går lenge mellom gevinstene, må du spille lenge for å få god utbetalingsprosent.

Utbetalingsprosent gjør det lettere å velge beste spilleautomat

  • Utbetalingsprosent er det du kan forvente å vinne tilbake
  • Utbetalingsprosenten oppgis i et prosenttall, for eksempel 96 %
  • Du finner utbetalingsprosenten i spillets meny
  • Utbetalingsprosenten baseres på spill over tid

Oppsummering og konklusjon angående beste spilleautomat

For å finne beste spilleautomat, er det mange ting du må ta i betraktning. Du må finne et spill som interesserer deg, og gjerne et du vil spille over tid, slik at utbetalingsprosenten blir best mulig. Kostnaden per spinn spiller også en rolle, for hvis du ikke har råd til å aktivere alle gevinstlinjer, er det best å velge et annet spill. Heldigvis kan du teste spilleautomater gratis, og dermed kan du enkelt prøve mange spill, helt til du finner et som du virkelig liker. Ikke bruk penger på spill du ikke liker. Spar heller pengene dine til de virkelig gode spillene.